Algemeen

Op deze website kun je meer informatie vinden over de masterfase. De leidende en meest geupdate informatie is te vinden op Study Info 
De masterfase is opgebouwd uit drie jaren:

Masterjaar 1
Tijdens het M1-jaar volg je vier verschillende blokken: Beweging, Geneeskunde, Heelkunde en Levenscyclus. De blokken beginnen altijd met een C-week en bij je eerste blok begin je zelfs met twee C-weken. In de C-weken ben je vooral bezig met het oefenen van consultvoeren. Na deze week begin je met één van de vier blokken die elk vijf weken duren. Een blok eindigt met een toets: de toets bestaat uit 80 meerkeuzevragen op de computer en daarnaast word je op drie willekeurig gekozen Praktische Vaardigheden getoetst. Na de toets begin je met je zes weken klinische stage waarvan je één week roostervrij hebt. Deze stage kan gelopen worden in het UMCG (mogelijk één coschap in één van de satellietziekenhuizen), het Martini Ziekenhuis in Groningen of het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.
Voor meer informatie over M1, klik hier.

Masterjaar 2
Na je Masteropleiding (M1) stroom je automatisch door naar je Masteropleiding 2 (M2), je begint dan met je seniorcoschappen. Het M2-jaar wordt in de affiliatieziekenhuizen buiten Groningen gelopen. Gedurende je hele M2-jaar blijf je verbonden aan dezelfde affiliatie. Een M2-jaar bestaat uit tien reguliere coschappen met een duur van vier weken. Eén van deze tien reguliere coschappen kan verlengd worden of kan herhaald worden. 
​Voor meer informatie over M2, klik hier.

Masterjaar 3
De stage wetenschap en de semi-arts stage vormen samen het laatste jaar van geneeskunde. De stage wetenschap is er voor bedoeld om je kennis te laten maken met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Hierbij leer je je te verdiepen in een specifiek deel van de Geneeskunde en daar over te schrijven. Deze stage wetenschap doe je gedurende een periode van 20 fulltime aaneengesloten weken en omvat in totaal 27 ECTS. De semi-arts stage is een stage die totaal 20 weken duurt. Deze stage bestaat uit een 14-weekse romp en een 6-weekse verdiepingsstage.
​Voor meer informatie over M3, klik hier.