AlumniverenigingDe medische alumnivereniging Antonius Deusing is 25 jaar geleden opgericht en is de vereniging voor alle alumni en masterstudenten van de Faculteit der Medische Wetenschappen. Met 675 leden verspreid in binnen- en buitenland heeft de vereniging als belangrijkste doel het stimuleren van contact tussen alumni en studenten. De vereniging houdt contact met haar leden via nieuwsbrieven, Facebook en LinkedIn en heeft een almanakfunctie op de website.

Activiteiten
De alumnivereniging organiseert jaarlijks verschillende activiteiten. Zo wordt er ieder jaar een buitendag georganiseerd waar alumni en studenten op een ontspannen manier kennis met elkaar kunnen maken en elke eerste zaterdag van november vindt de jaarlijke Antonius Deusingdag plaats. Via deze link kun je alle komende activiteiten bekijken! 
 
Prijzen
Jaarlijks looft alumnivereniging Antonius Deusing de ‘Professor Rein Zwierstraprijs’ uit voor de ‘beste Klinische Les’ en de prijs voor ‘beste verslag Wetenschappelijke Stage’ voor masterstudenten geneeskunde aan de RUG. De prijsuitreiking vindt plaats op de Antonius Deusingdag. Naast een geldbedrag voor de eerste, tweede en derde prijs, ontvangt de eersteprijswinnaar een speciaal voor Antonius Deusing ontworpen legpenning. 

Buddysysteem
Het buddysysteem biedt voor studenten geneeskunde de mogelijkheid om laagdrempelig met een arts of onderzoeker in contact te komen om bijvoorbeeld een dag mee te lopen of vragen te stellen waar je normaal niet echt de gelegenheid voor hebt. Via deze link kun je een aanvraag indienen en aangeven bij welk specialisme je een keer een kijkje in de keuken wilt nemen. 

Gratis lid worden?
Masterstudenten kunnen tijdens hun studie gratis lid worden van de alumnivereniging en krijgen daarmee de beschikking over een groot netwerk van medestudenten en specialisten door het hele land. Na het afstuderen betaal je de eerste twee jaar € 5,- per jaar, waarna je overgaat naar de normale contributie van €45,- per jaar. Opzeggen kan altijd, je zit dus nergens aan vast. Als je lid wilt worden kun je je aanmelden via de website. Wil je meer informatie dan kun je altijd een mailtje sturen naar: alumni@med.umcg.nl.