Zwolle

Coschappen
Op dit moment zitten er 90 M2-coassistenten in Zwolle. Iedereen loopt in principe 10 coschappen van 4 weken. De meeste coschappen volgen we in de Isala Klinieken in Zwolle. 1 of 2 coschappen worden gelopen in het Diaconessenhuis in Meppel en/of het St. Jansdal in Harderwijk. Elke woensdagmiddag is er gezamenlijk onderwijs van 13:30 tot 16:45 uur.

De Co-raad heeft namens alle coassistenten contact met het Zwolse Bureau Onderwijs Coassistenten (BOC) over het onderwijs en de professionele ontwikkeling. Met hen kun je dan laagdrempelig contact opnemen mocht je vragen hebben over je coschap looppad of andere zaken die spelen.
Verder is Zwolle ook een geschikte stad voor je M3-jaar: de Isala Klinieken bieden topklinische zorg en er is veel aandacht voor onderwijs en onderzoek.Activiteiten
Maar.. naast de coschappen is er meer te beleven in Zwolle! De Co-raad organiseert elk jaar voor alle coassistenten een nieuwjaarsdiner, een lente- en zomerfeest, einde coschapborrels en nog veel meer! Daarnaast vindt er elk jaar een benefietdiner plaats en een co-outdag met alle coassistenten.

Natuurlijk wordt er ook regelmatig geborreld: elke 1e en 3e week van het coschap na coachgroep, organiseren wij op woensdag de co-borrel in ’t Vliegende Paard, waarbij je ook kan genieten van een buffet met elke keer een ander menu voor de schappelijke prijs van €7,50 met een drankje naar keus erbij!

Commissies
Naast de Co-raad zijn er nog vier commissies in Zwolle: Co-out, Symposium, Benefiet-diner en SpocoCo. De Co-outcommissie organiseert rond juni ieder jaar een dagprogramma en feest voor alle Zwolse co’s. De symposiumcommissie zet in november een mooie dag neer voor alle M2 co’s, en – volgens Zwolse traditie - een avondprogramma plus feest. De Benefietcommissie heeft in juni het benefietdiner georganiseerd voor artsen, arts-assistenten en coassistenten en zo een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel! De SpocoCo regelt sportieve activiteiten zoals jeu-de-boule toernooi, schaatsen en een mooie wintersport!

Huisvesting
Aangezien de woonruimte in Zwolle niet voor het oprapen ligt, proberen we vanuit de co-raad coassistenten te helpen met het zoeken van woonruimte. We inventariseren wie waar woont en proberen het aanbod aan de vraag van nieuwe co’s te koppelen. We hebben inmiddels een gevarieerd aanbod van cohuizen, studio’s en studentenkamers. Voor vragen kun je altijd mailen naar cohuizenzwolle@gmail.com. Daarnaast wordt er regelmatig woonruimte op onze Facebookpagina ‘Coassistenten Zwolle’ geplaatst. Mocht je naar Zwolle komen, dan is het handig om hier op tijd lid van te worden. Hopelijk tot gauw!

Bezoek ook eens onze website als je meer wilt weten over de coschappen in Zwolle of stuur een mail naar coraadzwolle@hotmail.com!!

Hopelijk zien we jullie allemaal in Zwolle voor jullie M2!