M1 onderwijs

Welkom in de masterfase! Je bachelordiploma binnen en nu eindelijk ook de kliniek in. Op deze website vind je via de verschillende subkopjes informatie over de volgende onderwerpen:
- De Consultvoering weken (C-weken)
- De KTC-blokken
- De mogelijke klinieklocaties en afdelingen
- De lijn Professionele Ontwikkeling

Tijdens het M1-jaar volg je vier verschillende blokken: Beweging, Geneeskunde, Heelkunde en Levenscyclus. De blokken beginnen altijd met een Consult-week (C-week) en bij je eerste blok begin je zelfs met twee C-weken(C1a en C1b). In de C-weken ben je vooral bezig met het oefenen van consultvoeren. Na deze week begin je met één van de vier blokken die elk vijf weken duren. De blokken beginnen allemaal op een verschillende dag. Levenscyclus begint bijvoorbeeld op maandag en eindigt dan ook met een toets op maandag en Beweging begint op vrijdag en eindigt dan ook met een toets op vrijdag. Deze schriftelijke toets bestaat uit 80 meerkeuzevragen op de computer en daarnaast word je tijdens een praktijkexamen op drie willekeurig gekozen Praktische Vaardigheden getoetst.

Na de toets begin je met je zes weken klinische stage waarvan je één week roostervrij hebt. In het UMCG kan een voorkeur voor een roostervrije week worden aangegeven via het Studentenbureau UMCG, in het MZH (Martini ziekenhuis) via het bureau coassistenten en in Wilhelmina Ziekenhuis in Assen via de coassistenten coördinator.

In de satellietziekenhuizen is de laatste week van de klinische stage de roostervrije week. Na elke klinische stage kom je weer terug in het KTC en dan begin je weer met een week consultvoering (weken C1c, C1d en C1e), gevolgd door de weken 2-5 van één van de vier juniorcoschappen. De gehele periode van een juniorcoschap blok beslaat twaalf weken. In jaar M1 zijn er twee weken kerstvakantie en twee weken zomervakantie. Zie onderstaande tabel van M1 ter verduidelijking: 

uX4WguzGdCCdac4ViBmwDyqInt4kvWvI7800Dk7Q