Research masters

Word een top (bio)medisch onderzoeker!

De Graduate School of Medical Sciences van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen bieden drie masterprogramma’s aan, waar studenten met een bachelor Geneeskunde aan kunnen deelnemen. Als je geïnteresseerd bent in het doen van onderzoek, kijk dan even naar deze master programma’s:

Clinical and Psychosocial Epidemiology (CPE)
Dit hoog aangeschreven programma biedt ambitieuze studenten de mogelijkheid om een individueel onderzoek uit te voeren in het gebied van Public health, Epidemiologie, Gezondheidspsychologie en Psychiatrie. Studenten starten met publiceren tijdens het programma en een aantal studenten kunnen doorstromen als PhD onderzoekers in het UMCG na het afronden van de master.

Innovative Master in Medicine
IMIM is een Erasmus+ programma met een unieke focus op translationeel onderzoek. Studenten slaan een brug tussen fundamenteel biomedisch onderzoek, klinisch onderzoek en de toepassing van onderzoek in uitdagende onderzoeken in de maatschappij. Tijdens een uniek 20 ECTS trainingsprogramma, kunnen studenten hun leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en worden ze aangemoedigd om echte ondernemers te worden. 

MSc Molecular Medicine and Innovative Treatment (MMIT)
Een ambitieuze onderzoeksmaster, waarin je jezelf kan specialiseren in de volgende richtingen: Oncologie, Medische neurowetenschappen en neurologische ziekten, Infectie en immuniteit, Medische voeding en metabolische ziekten, Medische systeem biologie en bio-informatica en Medicijn ontwikkeling. Dit hoog selectieve programma is een samenwerking tussen de Universiteit van Groningen, Heidelberg (Duitsland) en Uppsala (Zweden).