Jaarvertegenwoordiging

De jaarvertegenwoordigingen/year representations (JV/YR) zijn eigenlijk de basis van de medezeggenschap. Ieder jaar van de bachelor heeft haar eigen JV/YR en in de masterfase is er de Masterraad. De JV/YR is het eerste aanspreekpunt voor studenten en het Wenkebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) met problemen of vragen over het onderwijs. Zij evalueren alle onderwijsmomenten, denk aan colleges, practica, taken enz., maar ook de tentamens en de algemene sfeer en werkdruk op de opleiding. Ieder semester schrijft de JV/YR een verslag over alles dat hen is opgevallen dat semester. Daarnaast hebben ze ook vaak afspraken met mensen van het WIOO over het lopende onderwijs of over nieuwe ideeën voor in de toekomst. De JV/YR is dus een essentieel onderdeel van het verbeteren van het onderwijs dat jij krijgt!

Mocht je dus vragen of opmerkingen hebben of ben je ergens tegenaan gelopen waarvan je denkt dat het anders/beter kan schroom dan niet en mail je JVYR! Het e-mailadres is jvyrx@panacea.nl, de x staat voor het jaar waarin je zit.

Verder is het vaak zo dat wanneer de JV/YR's tegen een groter probleem aanlopen zij dit altijd kunnen doorspelen aan de andere gremia binnen de medezeggenschap die er dan mee aan de slag kunnen. Dit gaat eigenlijk altijd via de Commissaris Bacheloronderwijs van Panacea. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de overlast in de CMB tijdens de tentamentijden.

Maar naast alle onderwijsevaluaties houdt de JV/YR zich ook bezig met het organiseren van onderwijsactiviteiten en after tentamenborrels! Eens per jaar organiseert de JV/YR voor hun jaar een borrel op de dag van een tentamen. Zo kun je lekker met de rest van je jaar even stoom afblazen en proosten op al het harde werk. Voor meer ontspanning kun je ook naar een van de onderwijsactiviteiten die ze organiseren. Een leuke afwisseling van het reguliere onderwijs maar nog steeds net zo interessant!

Zo zie je maar, de JV/YR werkt een jaar lang hard om ervoor te zorgen dat jij het beste onderwijs geniet en je daarnaast ook op een leuke manier kunt ontspannen!