Informatie over Panacea

De Medische Faculteitsvereniging Panacea (M.F.V. Panacea) is de grootste medische faculteitsvereniging in Nederland en ook een van de grootste studieverenigingen in Groningen. 99% van de Groningse Geneeskundestudenten is lid van de M.F.V. Panacea! Dit is haast vanzelfsprekend, gezien de vele voordelen die het lidmaatschap met zich mee brengt. 

Activiteiten van de M.F.V. Panacea
De M.F.V. Panacea staat bekend om haar diverse aanbod aan activiteiten. Zo organiseert de M.F.V. Panacea verschillende borrels, elk jaar een groots gala, de buitenlandse reis en wintersportreis, elke twee jaar een musical en daarnaast nog veel meer culturele en sportieve activiteiten. Dat de M.F.V. Panacea een studievereniging is, blijkt uit de enorme betrokkenheid van de vereniging bij het onderwijs en de organisatie van studiegerelateerde evenementen. Elke jaar wordt er een groot Career Event georaganiseerd en worden er verschillen wokshops en cursussen gegeven. Denk hierbij aan een workshop hechten, EHBO of bloedprikken. 

Actief lid worden bij de M.F.V. Panacea
Het is natuurlijk ontzettend leuk om aan al deze bovenstaande activiteiten deel te nemen, maar des te leuker is het om deze zelf te organiseren. De M.F.V. Panacea heeft ruim 30 commissies waarin je actief kunt zijn gedurende je studie. Als je in een commissie terecht komt, ben je met een hele groep verantwoordelijk voor het organiseren van één of meerdere activiteiten, het maken van een product of het evalueren van onderwijs, afhankelijk van welke commissie je doet. Op deze commissiepagina vind je een korte omschrijving van alle commissies die de M.F.V. Panacea rijk is. Veel commissies hebben elke week een vaste commissieavond, op deze avond wordt er vaak samen gegeten, een drankje gedronken en vergaderd. Je zult al snel merken dat je commissie een hechte vriendengroep wordt. Aan het einde van het jaar worden alle commissieleden bedankt voor hun inzet middels een gratis barbecue, een gratis bedankdiner en de mogelijkheid om mee te gaan op het Actieve Leden Weekend. Actief lid zijn bij Panacea zorgt voor ontspanning naast je studie, een hechte vriendengroep en daarnaast staat het ook goed op je CV. 

Onderwijs en Panacea 
De M.F.V. Panacea is een studievereniging. Het onderwijs en de kwaliteit daarvan hebben wij dan ook hoog in het vaandel staan.
Gedurende het jaar worden er verschillende onderwijsgerelateerde activiteiten georganiseerd en wordt al het onderwijs geëvalueerd door de jaarvertegenwoordigingen. 
Daarnaast kan je bij Panacea terecht voor bijles en het oefenen van tentamens, maar je kan je ook oriënteren op het gebied van carrière!

Kortingen 
Studeer jij graag met fysieke boeken? Via onze boekenwebsite kan je studiekboeken voor de laagste prijs aanschaffen. Hetzelfde geldt voor labjassen, welke verplicht zijn tijdens anatomiepractica, en voor instrumenten die je tijdens je master nodig zal hebben. Met de hoge kortingen kun je alleen in je eerste jaar al je lidmaatschapskosten ‘terugverdienen’.