Commissies algemeen

De M.F.V. Panacea is vele commissies rijk. Er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd, van sport tot borrels/feesten en van carrière gericht tot maatschappelijk gericht. Hieronder vind je een korte omschrijving van alle commissies die de M.F.V. Panacea rijk is.

De Activiteitencommissie: AkCie
De AkCie staat garant voor de organisatie van diverse activiteiten. Voorbeelden zijn een dagje Walibi, een liftwedstrijd en uiteraard verschillende themafeesten, zoals “Proud to be Goud”, “Fairytales” en een fantastisch eindfeest aan het einde van het collegejaar “CSI”.

De Almanakcommissie: AlmanakCie
Deze commissie zorgt er ieder jaar weer voor dat er een gratis almanak uitkomt waarin alle Panacealeden staan met naam en pasfoto. Hierdoor is het een prachtig en onmisbaar boekwerk voor elke geneeskundestudent. Ook bevat de almanak de vele bijdragen van alle commissies van de M.F.V. Panacea, disciplinegroepen, studenten en gastauteurs.

De Benefiet Commissie Oktober: BeCO
De BeCO haalt geld op voor het goede doel doormiddel van verschillende activiteititen. Ook organiseert het een van de grootste Panacea-themafeesten en andere leuke activiteiten.

De ‘Bachelorbul, Ouderdag en College Carrousel Commissie’: BOCCie
Een commissie van 6! Ieder jaar komen ruim duizend 4-VWO leerlingen naar Groningen om de medische faculteit te leren kennen. Om de scholieren een zo goed mogelijk beeld te geven van de verschillende studies organiseert de BOCCie een rondleiding en workshops voor deze enthousiaste groep. Daarnaast organiseert de BOCCie de ouderdag, waarbij de ouders van de geneeskundestudenten de faculteit beter leren kennen en spelen ze een rol in misschien wel het belangrijkste moment van je bachelor: de buluitreiking. 

De Buitenlandse Reiscommissie: BRC
Verre reizen met een medisch tintje liggen voor de medische studenten binnen handbereik dankzij de BRC. In voorgaande jaren zijn er reizen georganiseerd naar onder andere: Sofia, Zagreb, Bologna, Newcastle, Toscane, Istanbul, Berlijn, Budapest, Krakau, Barcelona, Praag, Warschau, Madrid, Valencia en Turijn.

De Carrière Commissie: CarCie
Dit jaar is de Carrière Commissie opgericht. Deze commissie zal een aantal carrière-avonden organiseren. Hierbij komt een bepaald specialisme binnen de Geneeskunde aan bod; van Seksuologie tot Forensische Geneeskunde, je kunt je overal in verdiepen!

De Career Congres Panacea Commissie: CEPCie
De CEPCie organiseert een symposium met allerlei interessante workshops en inspirerende sprekers. Op dit symposium zal één onderwerp centraal staan. Onderwerpen die de revue gepasseerd zijn in eerdere symposia zijn medische technologie, seks, medische missers en medische hulp bij rampen.

De Co-outdagcommissie: Co-out
Deze commissie organiseert een dagje uit voor alle eerstejaars masterstudenten, om hen een onvergetelijke dag te geven tussen de coschappen door! 

De Cultuurcommissie: CuCo
De CuCo organiseert uiteenlopende activiteiten met een cultureel tintje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pokertoernooi, een wijnproeverij, oud-Hollandse spelletjesavond en een running dinner.

Galabalcommissie: GalaCie
Strak in rokkostuum en baljurk speelt deze commissie het iedere keer weer klaar. Het magische galabal wordt elk jaar door deze commissie georganisseerd, met thema's als "Enchanted Forest" en "Ice & Fire".

De Panaceaband: ‘Hart Geruis’
De M.F.V. Panacea heeft een eigen band die alleen uit geneeskundestudenten bestaat. Deze band treedt op tijdens verschillende activiteiten van de M.F.V. Panacea, maar bijvoorbeeld ook op feesten en gala’s van andere verenigingen.

Jaarvertegenwoordiging: JV/YR
Een van onze grootste commissies met 13 leden! De JV/YR is een gezellig grote groep, die naast de commissieavonden vooral veel in te brengen heeft over het onderwijs. Zo kun je bij hen terecht met klachten over het tentamen, de college's of andere dingen. Naast hun werk voor de studenten, organiseren ze ook allerlei leuke dingen zoals de After Tentamen Borrel (ATB), maken ze de jaartrui in jaar 1 en organiseren ze het bachelordiner in jaar 3. Ook organiseert elke JV onderwijsactiviteiten, zoals een lezing over oorlogsgeneeskunde, het bijwonen van een live operatie, een workshop hechten of een rondleiding door een abortuskliniek.

De Lustrumcommissie: LustrumCie
Eens in de vijf jaar wordt er een Lustrum georganiseerd om de oprichting van Panacea te vieren. In één week worden veel activiteiten georganiseerd. In 2017 heeft het 6e Lustrum van Panacea plaatsgevonden met het thema “VertIgo”, met onder andere een openingsfeest, biercantus, bezoek aan de dierentuin, live operatie en afsluitend Galabal. Het 7e Lustrum van Panacea zal in 2022 plaatsvinden.

Medical Aid by Student Help: MASH
Elk jaar zorgt deze commissie voor de inzameling, verpakking, transport en verscheping van medische artikelen voor een ziekenhuis in Tanzania.

De Masterraad  jaar 1: MR1
De masterraad is de jaarvertegenwoordiging van de eerstejaars masterstudenten. Deze commissie organiseert allerlei verschillende activiteiten (het masterraad symposium, maandelijkse borrels voor de masterstudenten, lezingen en cursussen), maar draagt ook hun steentje bij in de evaluatie van het onderwijs van hun jaarlaag. 

De Masterraad jaar 3: MR3
De MR3 is de jaarvertegenwoordiging van de derdejaars masterstudenten. Zij organiseren ook allerlei verschillende activiteiten zoals lezingen, borrels en een co-outdag. Ook deze commissie is nauw betrokken bij de evaluatie van het onderwijs van hun jaarlaag.

De Musicalcommissie: MusicalCie
Eens in de twee jaar wordt er een Panaceamusical georganiseerd, met zowel een cast als een orkest bestaande uit geneeskundestudenten. Afgelopen jaar heeft de musical “Grease” geschitterd in de Stadsschouwburg voor meer dan 1100 bezoekers. Komend jaar zal de nieuwe commissie gevormd worden die de volgende musical uit mag kiezen.

De PanEssay
De PanEssay is het verenigingsblad van de M.F.V. Panacea, dat vier keer per jaar verschijnt. Ze hebben ook een website, waar allerlei grappige en interessante artikelen op te vinden zijn. Vrijwel alle stukken worden voor en door studenten geschreven. Onderwerpen zijn onder andere Panacea-activiteiten, het onderwijs, de gezondheidszorg en allerlei ingezonden artikelen.

De Panacea Fotocommissie: Pan-F
Bij alle activiteiten van de M.F.V. Panacea worden foto’s gemaakt door de Pan-F. De foto’s kunnen worden bekeken op de website van de M.F.V. Panacea. De Pan-F verzorgt ook de meeste foto’s in de PanEssay en de almanak.

De Panacea Introductiecommissie: PanIC
De PanIC verzorgt ieder jaar de introductie voor de nieuwe eerstejaars. Deze commissie bestaat altijd uit zestien eerstejaarsstudenten van het vorige jaar. Tijdens de introductie zorgt de PanIC ervoor dat de nieuwe studenten zich thuis gaan voelen in de faculteit en bij de M.F.V. Panacea.

Pre-Master Geneeskunde Commissie: PMG-Cie
De PMG-Cie organiseert activiteiten voor de Pre-masterstudenten. Naast borrels organiseert deze commissie ieder jaar een onderwijsactiviteit, zoals een workshop intuberen, en een eindactiviteit om het jaar gezamenlijk af te sluiten.

De Sportcommissie: SpoCo
Deze commissie organiseert diverse sportieve activiteiten. De ski-reis, het beachvolleybaltoernooi en deelname aan de Batavierenrace zijn jaarlijks terugkerende activiteiten. Ook worden verschillende activiteiten zoals schaatsen, paintballen en een voetbaltoernooi georganiseerd.

De Tropengeneeskundecommissie: Tropen
Een commissie van 5 leden. Deze commissie organiseert het profileringsproject “Tropengeneeskunde” in het tweede semester. Een hele geschikte commissie voor tweedejaars, omdat je je eigen project kunt vormgeven, ook voor jezelf! Ieder jaar kiezen veel tweedejaarsstudenten voor verdieping in dit deel van de geneeskunde.