Scheemda

In het Ommelander Ziekenhuis Groningen werken 100 specialisten en ruim 1300 medewerkers. Alle basisspecialismen zijn hier aanwezig en er wordt veel samengewerkt met het UMCG. Het ziekenhuis is op 30 juni 2018 geopend, duurzaam en aardbevingsbestendig.Sinds mei 2019 zijn we met z’n zessen de eerste lichting M2 coassistenten die in het OZG aan de slag zijn gegaan. Hoewel het voor ons ook wennen is, moeten de specialisten ook nog even bekend raken met onze kennis en kunde. De ene specialist denkt dat je een soort super co bent die alles al kan, terwijl de andere onder de indruk is wanneer je het woord “ejectiefractie” uitkraamt, onafhankelijk van de context. Een coschap in dit ziekenhuis kenmerkt zich onder andere door de laagdrempelige communicatie en de korte lijntjes, doordat er nauwelijks arts-assistenten zijn werk je nauw samen met de specialisten. Er zijn slechts 20 coassistenten die hier hun coschappen lopen, dus ben je op veel afdelingen de enige coassistent. Hierdoor krijg je de volledige aandacht, is er ruimte om te leren en kun je veel doen.

Vrijwel alle coassistenten wonen in Groningen en reizen naar het OZG in Scheemda. Dit is ongeveer 35 min met het openbaar vervoer naar Scheemda. Met de auto ben je er 10 minuten korter over, er wordt dan ook geregeld gecarpoold. Natuurlijk moest er met de komst van deze nieuwe affiliatie ook een co-raad worden opgezet. Met zijn zevenen regelen wij nu de evaluatie van het onderwijs en zullen we ook enkele andere activiteiten opstarten zoals borrels en etentjes, maar ook een “teddybear hospital” en een ‘ouderdag’ voor alle papa’s en mama’s. Vanwege de doorstroom naar M3 zal er regelmatig ruimte zijn voor nieuwe leden, dus mocht je interesse hebben zowel in Scheemda zelf, als ook in de co-raad, neem dan gerust contact op! 

* In iedere affiliatie loop je verschillende extramurale coschappen. Deze coschappen zijn buiten het ziekenhuis en je kunt hiervoor overal in de regio rondom jouw affiliatie geplaatst worden.