Algemene informatie

Het ziekenhuis
Het Medisch Spectrum Twente (MST) is één van de grootste niet-academische ziekenhuizen van ons land. Er zijn ziekenhuislocaties in Enschede en Oldenzaal en poliklinieken in Haaksbergen en Losser. Het ziekenhuis in Enschede bestaat uit twee locaties, Haaksbergerstraat en Ariënsplein. Beide locaties zijn verbonden door een 400 meter lange brug, die je over kunt lopen of fietsen. Het ziekenhuis telt 1070 bedden en er werken circa 4000 medewerkers, onder wie 250 medisch specialisten, ongeveer 150 artsassistenten en zo’n 80 (keuze-) coassistenten. Op dit moment wordt er druk gebouwd aan een nieuw ziekenhuis welke in 2015 opgeleverd zal worden. De verhuizing staat gepland op januari 2016.

Centraal op de vijfde verdieping aan de Haaksbergerstraat is onze prachtige co-kamer, waar het op elk moment van de dag een gezellige drukte is. De co-kamer beschikt over een koffieautomaat, banken, een directietafel, flessen ranja, computers, kluisjes, postvakjes, flessen ketchup, een telefoon, een groot flatscreen, dus voor ieder wat wils. Aanliggend is het “aquarium” van de co-mama Henny Labots, bij wie je altijd binnen kunt voor een kop koffie, een leuk gesprek of voor serieuzere zaken. Niet ver buiten de poort van onze co-kamer is onze affiliatiecoördinator gevestigd, Wilma Koning, voormalig internist-nefroloog. Samen met Nanette van Schooten en Saskia Veenema vormen zij Bureau Coassistenten en zij zorgen ervoor dat alles omtrent co-assistenten in goede banen wordt geleid

Stagemogelijkheden
Coschappen kies je in het MST op basis van je eigen voorkeur. Bijna altijd is het mogelijk om je gewenste coschappen te volgen. Bij de meeste afdelingen is het mogelijk om je keuzecoschap (M3) te volgen. Tevens zorgen de statistiekcursussen en de persoonlijke begeleiding van de hoogleraar statistiek voor een zeer goede basis voor je Stage Wetenschap in het MST. De afgelopen jaren blijft het aantal M3-studenten in Enschede stijgen, wat zeker bijdraagt aan de gezelligheid binnen de groep. Daarnaast zijn er genoeg coassistenten die na het behalen van hun artsenbul hier aan het werk gaan als zowel ANIOS als AIOS!

Het MST is derhalve een groot ziekenhuis met het voordeel van een verscheidenheid aan stagemogelijkheden. In combinatie met de gezellige Twentse mentaliteit zorgt dit ziekenhuis ervoor dat iedereen zich welkom voelt en de inzet van coassistenten wordt erg gewaardeerd.

Activiteiten
Naast de studieverplichtingen is er voldoende ruimte voor ontspanning. De gezelligheid van de terrasjes in deze universiteitsstad, de leuke cogroep en het wonen in één van de vele co-huizen, zorgen ervoor dat je M2/M3-coschappen een geslaagde periode van je studententijd zullen zijn.

Het is ook mogelijk om actief te worden in Enschede. Allereerst is er de coassistenten activiteitencommissie (CAC), die 1 keer per 2 weken een borrel met vooraf eten organiseert. Daarnaast organiseren zij andere activiteiten, zoals pubquizzen, een kerstdiner, een rondleiding door de Grolsch Brouwerij of BBQ’s in de zomer. Ook is er een benefietcommissie, die één keer per jaar een groots benefietgala organiseert. Dit jaar was de opbrengst ruim 34.000 euro die ten goede kwam aan een lokaal goed doel, namelijk het Hospice en de Leendert Vriel stichting die vrijwilligers voor terminale thuiszorg opleidt. 

De co-outcommissie organiseert een uitje voor alle co’s gedurende twee dagen inclusief een overnachting, welke mede mogelijk wordt gemaakt door de medical school, sponsoren en maatschappen. De reis in 2015 ging naar Munster, de reis van 2014 naar Dortmund waar we onder anderen de dierentuin hebben bezocht en crazy 88 hebben gespeeld.