Enschede

Het ziekenhuis
Het Medisch Spectrum Twente (MST) is één van de grootste niet-academische ziekenhuizen van ons land. Het ziekenhuis is nieuw gebouwd in 2016 en staat midden in het centrum van Enschede. Daarnaast zijn er poliklinieken in Oldenzaal en Haaksbergen. Het ziekenhuis telt 620 bedden en er werken circa 4000 medewerkers, onder wie 250 medisch specialisten, ongeveer 150 arts-assistenten, 70 M2-studenten en 60 M3-studenten.

Centraal op de vijfde verdieping aan de Haaksbergerstraat is onze prachtige co-kamer, waar het op elk moment van de dag een gezellige drukte is. De co-kamer beschikt over een koffieautomaat, banken, computers, een groot flatscreen, en binnekort ook een Wii! Aanliggend is het “aquarium” van onze comama Henny Labots, bij wie je altijd binnen kunt lopen voor een kop koffie, een leuk gesprek of voor serieuzere zaken. Niet ver buiten de poort van onze cokamer is onze affiliatiecoördinator gevestigd, Wim Smit, tevens internist-hematoloog. Samen met Ellen Thijsen-van Dalen en Irene van Gils-Poppe vormen zij Bureau Coassistenten en zorgen zij ervoor dat alles omtrent coassistenten in goede banen wordt geleid.

Stagemogelijkheden
Coschappen kies je in het MST op basis van je eigen voorkeur. Bijna altijd is het mogelijk om je gewenste coschappen te volgen. Bij de meeste afdelingen is het mogelijk om je keuzecoschap (M3) te volgen. Tevens zorgen de statistiekcursussen en de persoonlijke begeleiding van de hoogleraar statistiek voor een zeer goede basis voor je Stage Wetenschap in het MST. De afgelopen jaren blijft het aantal M3-studenten in Enschede stijgen, wat zeker bijdraagt aan de gezelligheid binnen de groep. Daarnaast zijn er genoeg coassistenten die na het behalen van hun artsenbul hier aan het werk gaan als zowel ANIOS als AIOS, aangezien het MST ook een groot opleidingsziekenhuis is. Het MST is derhalve een groot ziekenhuis met het voordeel van een verscheidenheid aan stagemogelijkheden. In combinatie met de gezellige Twentse mentaliteit zorgt dit ziekenhuis ervoor dat iedereen zich welkom voelt en de inzet van coassistenten wordt erg gewaardeerd.

Activiteiten
Naast de studieverplichtingen is er voldoende ruimte voor ontspanning. De gezelligheid van de terrasjes in deze universiteitsstad, de leuke cogroep en het wonen in één van de vele cohuizen zorgen ervoor dat je M2/M3-coschappen een geslaagde periode van je studententijd zullen zijn. Het is ook mogelijk om actief te worden in Enschede. Allereerst is er de Onderwijscommissie (OWC), die verantwoordelijk is voor het evalueren van de coschappen en het onderwijs en daarnaast activiteiten organiseert zoals de Onderwijsverkiezingen (verkiezing tot beste specialist, assistent en afdeling van het jaar) en de Ouderdag. Ook organiseren zij verschillende onderwijscursussen en -avonden, zoals een ECG-cursus. Daarnaast zorgt de coassistenten activiteitencommissie (CAC) 1 keer per 2 weken voor een borrel met vooraf eten. Daarnaast organiseren zij andere activiteiten, zoals een pubquiz, een kerstdiner, een rondleiding door de Grolsch Brouwerij en BBQ’s in de zomer. Ook is er de Benefietcommissie, die één keer per jaar een groots benefietgala organiseert. De co-outcommissie organiseert een uitje voor alle co’s gedurende twee dagen inclusief een overnachting, mede mogelijk gemaakt door de Medical School, sponsoren en maatschappen. 

Mocht je nog vragen hebben, je kan altijd een mail sturen naar owcenschede@gmail.com

Hopelijk zien we jou in Enschede!

* In iedere affiliatie loop je verschillende extramurale coschappen. Deze coschappen zijn buiten het ziekenhuis en je kunt hiervoor overal in de regio rondom jouw affiliatie geplaatst worden.