Emmen/Hoogeveen

Op dit moment sta je voor de lastige keuze, want waar wil jij in M2 je coschappen gaan lopen? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Met het onderstaande stukje willen wij je het wat makkelijker maken. Hopelijk wordt je na het lezen van dit stukje enthousiast en zien we je straks terug in Emmen of Hoogeveen!

Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen vormt samen met Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal het ziekenhuis van Treant Zorggroep. Nu zijn de M2-coschappen in Emmen en Hoogveen, maar vanaf april 2019 zal ook Stadskanaal een M2-locatie worden.

Coschappen in Emmen
Het ziekenhuis in Emmen is een gezellig, middelgroot ziekenhuis met bijna alle specialismen in huis. Wil je een coschap doen bij een specialisme dat er niet is, geen probleem: het wordt voor je geregeld. Het mooie van co-schappen lopen in het Scheper-ziekenhuis zijn de korte lijntjes met de specialisten. Deze zijn gemakkelijk benaderbaar en enthousiast. Op de spoed, interne en chirurgie werken tevens arts-assistenten waar je nauw mee samenwerkt. Er lopen in Emmen ongeveer 30 à 40 co-assistenten rond. Je loopt elkaar daardoor niet in de weg tijdens co-schappen terwijl je wel de mogelijkheid hebt om met andere co’s je toevlucht te zoeken in de co-kamer. Deze ruimte is van alle gemakken voorzien zoals computers, banken, kluisjes en spullen voor vermaak. Tijdens de lunch zijn er altijd co’s aanwezig en is het erg gezellig.

Coschappen in Hoogeveen
Het ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen is een klein ziekenhuis waar een goede sfeer heerst en enthousiaste specialisten werken die je echt wat willen leren. Er zullen ongeveer 8-10 coassistenten rondlopen en als co-assisstent ben je de enige co per afdeling. Daarnaast zijn er afgezien van de SEH geen arts-assistenten aanwezig in het ziekenhuis. Dit alles maakt dat je direct in contact staat met de specialisten, wat erg leerzaam is. Bovendien zijn op deze manier de lijntjes met de artsen kort, waardoor je veel zelf kunt regelen en zelf ook in de hand hebt wat je wilt leren en wilt gaan zien/doen.

Bereikbaarheid en huisvesting
Hoogeveen en Emmen zijn beiden erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er altijd mogelijkheden om te carpoolen met medestudenten. Dit maakt deze affiliatie erg aantrekkelijk indien je in Groningen wilt blijven wonen. Maar je kan natuurlijk ook in Emmen komen wonen! Er is een co-huis vlakbij het ziekenhuis met plek voor vijf studenten en ook weten onze coördinatoren plekken om te wonen.

Activiteiten en commissies
M2 is natuurlijk niet voor co-schappen alleen! Hiervoor zorgt de co-raad, welke bestaat uit M2 co’s uit Emmen en Hoogeveen. Samen zijn we een enthousiaste groep en houden we ons bezig met het onderwijs, maar natuurlijk ook met de borrels, sinterklaas, de co-outdag en andere activiteiten. Elke maand is er een borrel, deze is afwisselend in Groningen of Emmen. Daarnaast worden er regelmatig etentjes georganiseerd in Emmen of Groningen. Verder is er ook de Benefiet-commissie die zich bezig houdt met het organiseren van een benefiet gala voor het goede doel!

Dus, wil jij een leerzaam en gezellig M2 jaar beleven in een ziekenhuis waar het direct contact met de specialist de regel is? En wil je het liefst in of dichtbij Groningen blijven wonen? Dan is co-schappen lopen in Emmen of Hoogeveen iets voor jou!