Algemene informatie

Op dit moment sta je voor de lastige keuze, want waar wil jij in M2 je coschappen gaan lopen? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Met het onderstaande stukje willen wij je het wat makkelijker maken. Hopelijk wordt je na het lezen van dit stukje enthousiast en zien we je straks terug in Emmen of Hoogeveen

Coschappen in Emmen
Het Scheperziekenhuis in Emmen is een gezellig, middelgroot ziekenhuis met bijna alle specialismen in huis. Wil je stage lopen bij een specialisme dat er niet is, geen probleem: het wordt voor je geregeld. Het mooie van co-schappen lopen in het Scheperziekenhuis zijn de korte lijntjes met de specialisten. Deze zijn gemakkelijk benaderbaar en enthousiast. Op de spoed, interne en chirurgie werken tevens arts-assistenten waar je nauw mee samenwerkt. Er lopen in Emmen ongeveer 30 à 40 co-assistenten rond. Je loopt elkaar daardoor niet in de weg tijdens co-schappen terwijl je wel de mogelijkheid hebt om met andere co’s je toevlucht te zoeken in de co-kamer. Deze ruimte is van alle gemakken voorzien zoals computers, banken, kluisjes en spullen voor vermaak. Tijdens de lunch zijn er altijd co’s aanwezig en is het erg gezellig.

Coschappen in Hoogeveen
Het ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen is een klein ziekenhuis waar een goede sfeer heerst en enthousiaste specialisten werken die je echt wat willen leren. Er zullen ongeveer 8-10 coassistenten rondlopen en als co-asisstent ben je de enige co per afdeling. Daarnaast zijn er afgezien van de SEH geen arts-assistenten aanwezig in het ziekenhuis. Dit alles maakt dat je direct in contact staat met de specialisten wat erg leerzaam is. Bovendien zijn op deze manier de lijntjes met de artsen kort waardoor je veel zelf kunt regelen en zelf ook in de hand hebt wat je wilt leren en wilt gaan zien/doen.

Bereikbaarheid en huisvesting
Hoogeveen en Emmen zijn beiden erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er altijd mogelijkheden om te carpoolen met mede-studenten. Dit maakt deze affiliatie erg aantrekkelijk indien je in Groningen wilt blijven wonen. Aan de andere kant zijn er mogelijkheden om te verhuizen. In Emmen kun je alleen of samen met anderen goede huisvesting vinden, zo is er een riant co-huis in het centrum en vlakbij het ziekenhuis met plek voor drie of vier studenten.

Activiteiten en commissies
M2 is natuurlijk niet voor co-schappen alleen! Hiervoor zorgt de co-raad welke bestaat uit M2 co’s uit Emmen en Hoogeveen. Samen zijn we een enthousiaste groep en houden we ons bezig met het onderwijs, maar natuurlijk ook met de borrels, sinterklaas, de co-outdag en andere activiteiten. Elke maand is er een borrel op woensdag na het onderwijs. Daarnaast worden er regelmatig etentjes georganiseerd in Emmen of Groningen. Dit jaar is er tevens een benefiet commissie opgericht. Deze commissie pakt dit project professioneel aan met als doel om elk jaar een groots benefietdiner te organiseren Door een samenwerking tussen het noorderdierenpark en de voedselbank zal het opgebrachte bedrag kinderfeestjes van minder welgestelde kinderen mogelijk maken. 

Dus, wil jij een leerzaam en gezellig M2 jaar beleven in een ziekenhuis waar het direct contact met de specialist de regel is? Maar wil je het liefst om in of dichtbij Groningen blijven wonen? Dan is co-schappen lopen in Emmen of Hoogeveen iets voor jou!