Deventer

Algemeen
Deventer, misschien ben je er nog nooit geweest maar je hebt er vast al van gehoord! Iedereen die hier voor het eerst komt valt voor dit pittoreske stadje aan de IJssel én voor het spiksplinternieuwe Deventer Ziekenhuis, al sinds 1964 een affiliatie van Groningen en hiermee de oudste. Meer dan 1000 studenten hebben hier hun co-schappen gelopen. 
Het Deventer Ziekenhuis (DZ) ligt aan de rand van Deventer en is vanuit alle co-huizen niet verder dan 10 minuten fietsen. Het is een centrum voor topklinische zorg en een centrum waar je eventueel jouw opleiding tot specialist kunt volgen. In Deventer lopen 60 M2-ers en ongeveer 20 M3-ers hun coschappen. Zoals genoemd is het ziekenhuis nieuw gebouwd en van alle gemakken voorzien, zo hebben wij onder andere een gezellige co-kamer en een groot dakterras!

Voor meer informatie over coschappen lopen in het Deventer Ziekenhuis verwijzen we je graag naar onze eigen site. Hierop is alles te vinden wat je wilt weten en in het geval je nog meer wil weten zijn er natuurlijk contactgegevens beschikbaar.

Coschappen
In Deventer werken wij niet met pakketten dus je kunt alle mogelijke combinaties maken die je wilt! Je loopt 8 coschappen waarbij een eventueel tropencoschap het 9e coschap zou zijn. Naast de evaluaties uit Groningen evalueren wij de coschappen ook zelf. De feedback die hieruit voortkomt bespreken we met de betreffende vakgroep. Zo werken coassistenten en specialisten ieder jaar samen aan de verbetering van de coschappen! Bij veel coschappen kun je meedraaien in de diensten, dit wordt vaak als leuk en leerzaam ervaren. Niet onbelangrijk nog te melden is dat het DZ een kleiner ziekenhuis is met een fijne sfeer en laagdrempelig contact met de medewerkers, A(N)IOSen en specialisten.

Voor een compleet overzicht van de co-schappen die mogelijk zijn in het Deventer Ziekenhuis ga je op de site naar het kopje ‘Co-assistenten’ en vervolgens naar ‘Co-schappen’. 

Activiteiten
Je hoeft je hier in Deventer niet te vervelen want er zijn veel commissies die regelmatig activiteiten organiseren waar je aan mee kunt doen! Normaal gesproken zijn er wekelijkse borrels bij stamkroeg De Heks en maandelijkse etentjes met elkaar. Ook organiseert de commissies regelmatig leuke activiteiten, zoals een pubquiz, een silent disco of wandeltochten. Ook wordt er weer wekelijks met elkaar gesport!  Allereerst is er de co-raad, een commissie die het contact onderhoudt met de affiliatie en de faculteit in Groningen. Tevens houden zij een oogje in het zeil bij de verschillende commissies, voeren de evaluatiegesprekken en organiseren activiteiten. Daarnaast is er een sportcommissie die o.a. het ski- en zeilweekend organiseert, een benefietdinercommissie, co-outcommissie en een onderwijscommissie. 

Voor een compleet overzicht kijk je op de site onder ‘Co-assistenten’ naar het artikel ‘Commissies'.

Huisvesting
De co-huizen van Deventer zijn al decennia lang een begrip onder co-assistenten en specialisten. Bijna iedere coassistent woont in een co-huis. Erg gezellig! De Stichting Studenten Huisvesting (SSH), een commissie voor en door coassistenten, doet haar best iedere coassistent (die dat wil) in een van de co-huizen te plaatsen.

Voor de complete informatie over de procedures, de huurvoorwaarden en opgave kijk je op de site naar ‘Wonen in Deventer’. 

NowWhat
Een uniek project, dat aangeboden wordt door Deventer Ziekenhuis in samenwerking met Academycoaching, is NowWhat, een coachingsprogramma waar je je vrijwillig voor kunt aanmelden. Tijdens je M2/M3 coschappen krijg je meer verantwoordelijkheden en kan je te maken krijgen met stress en spanningen. Daarnaast komen er belangrijke keuzemomenten op je pad. Om hierbij hulp en ondersteuning te krijgen ga je met een persoonlijke coach in gesprek. (Indien mogelijk met corona volgen er mogelijk later ook workshops en groepsessies.) 

Voor verdere informatie kan je terecht op de website van Academycoaching

* In iedere affiliatie loop je verschillende extramurale coschappen. Deze coschappen zijn buiten het ziekenhuis en je kunt hiervoor overal in de regio rondom jouw affiliatie geplaatst worden.