Algemene informatie

Wil je voor M2 iets anders? Wat dacht je van Curaçao? Curaçao is een fantastische plek om coschappen te lopen. Op dit moment in een historisch gebouw, en in 2017 wordt de opening van het nieuwe ziekenhuis verwacht.

Als coassistent leer je hier hopi. Je staat veel dichterbij de specialist. De omstandigheden van zorg zijn vergelijkbaar als in Nederland, maar soms ook heel anders. Met Nederlands sprekende artsen en soms Papiaments sprekende patiënten is het naast leerzaam ook heel uitdagend. Je zult elke dag weer versteld staan van wat je mee maakt.

Daarnaast is een jaar coschappen te Willemstad waarschijnlijk een van jouw leerzaamste jaren ooit. Curaçao heeft zo zijn beperkingen, extreme ziektebeelden en daarmee juist de vele mogelijkheden om als co juist extra te leren, terwijl de afdelingen niet overbevolkt zijn met mede-co’s. Je komt non-stop in aanraking met andere culturen en je zal merken dat je jezelf moet aanpassen, zo kan een dag niet beginnen voordat je  een wildvreemde ‘Bon dia’ of ‘Moru’ hebt toegewenst. Coschappen op Curaçao staat voor een jaar vol met veranderingen, jezelf tegen komen, jezelf aanpassen en hopi (veel) leren. Als co kan je hier zeker een verschil maken, zowel voor jezelf als voor de patiënt. En daarnaast woon je in de weekenden op een tropisch eiland waar altijd de zon schijnt.