Curaçao

Algemeen
Wie aan Curaçao denkt ziet misschien meteen de hagelwitte stranden voor zich die hier langs de gehele kust te vinden zijn. Echter staat hier midden in Willemstad ook het Sint Elisabeth Hospital waar zorg wordt geleverd aan het hele eiland. Uniek aan dit ziekenhuis is, dat dit het enige grote ziekenhuis op het eiland is met bijvoorbeeld een IC, een NICU en waar ingewikkelde operaties worden uitgevoerd. Ook is er op Curacao een andere patiëntenpopulatie waarbij ziektebeelden vaak in vergevorderde stadia gezien worden en een hele andere cultuur waar je veel van kan leren. 

Co-schappen
Het is mogelijk om een verscheidenheid aan co-schappen te kiezen in alle combinaties die voor jou gewenst zijn. In principe worden hier 10 co-schappen gelopen maar een 11e co-schap is ook zeker mogelijk! Net als vanuit de affiliaties in Nederland kan je sociale geneeskunde in het buitenland en dus buiten Curaçao doen. Omdat het ziekenhuis kleiner is dan de meeste affiliatie ziekenhuizen in Nederland zijn er minder co-assistenten per afdeling en heb je vaak de mogelijkheid om veel zelf te kunnen doen. Denk hierbij aan verantwoordelijk zijn voor deel van de zaal, alle spoedpatiënten eerst zelf mogen zien of als 1e assistent bij de chirurg aan tafel staan. De sfeer in het ziekenhuis is vaak informeler dan in Nederland, waardoor de afstand naar de arts-assistent en specialist klein is.

Buiten het ziekenhuis
Vanuit de co-raad Curaçao worden om de 2-3 maanden co-borrels georganiseerd op het strand en natuurlijk 1x per jaar een co-outdag! Verder is de groep co-assistenten op Curaçao heel hecht en worden veel dingen samen gedaan in het weekend, zoals bbq’en op het strand of ’s avonds naar de Netto of zanzibar. Wie het leuk vind om te sporten is hier ook op z’n plek, er is een hockeyteam waar meerdere co’s in hockeyen maar er wordt ook veel gedoken, getennist, je kan windsurfen, kiten, golfsurfen, noem het maar op!