Algemene informatie

De Masterraad jaar 1 (MR1) is een commissie van de M.F.V. Panacea, de Medische Faculteitsvereniging van het UMC Groningen. De MR1 is de vertegenwoordiging van de studenten in de masterfase van hun studie Geneeskunde. Wij zetten ons in voor coassistenten van M1 in zowel het UMCG als het Martini Ziekenhuis (MHZ) en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, maar ook voor coassistenten in de affiliatieziekenhuizen tijdens M2 en M3. Voor alle vragen, opmerkingen en klachten over de masterfase staat de MR1 paraat.

Onderwijsevaluatie
Omdat er altijd plaats is voor verbetering, evalueert de MR1 de kwaliteit van het onderwijs en de junior coschappen. De subcommissie Onderwijs evalueert in samenwerking met het Klinisch Trainingscentrum (KTC) de verschillende studieblokken en daarnaast evalueren zij de coschappen in de kliniek. Ook nemen ze zitting in verschillende vergaderingen. Zo representeren ze één keer per zes weken de MR1 bij het Landelijk Overleg Co-Assistenten (LOCA) en om de week zijn ze aanwezig bij de vergaderingen van ProMed. Dit alles doen zij in samenwerking met de Commissaris Master en Carrière van het bestuur.

Heb jij vragen, klachten of opmerkingen over het onderwijs tijdens je KTC of loop je tegen problemen aan tijdens je co-schap? Spreek een van de Masterraadleden aan of mail naar masterraad@panacea.nl en wij komen in actie!

Cursussen
De MR1 verzorgt gedurende het jaar diverse cursussen en activiteiten waar masterstudenten aan deel kunnen nemen voor het uitbreiden of up-to-date houden van je kennis. We proberen de onderwerpen altijd zo afwisselend mogelijk te houden en een goede bijdrage te laten zijn voor je coschappen. Zo is er onder andere een ECG-cursus, Anatomiecursus, Interpretatie Labwaarden, Antibioticacursus en een cursus Solliciteren.

Affiliatieavond
Twee keer per jaar organiseert de MR1 in samenwerking met het KTC de affiliatieavond: dé avond waarop jij al je vragen over M2 kunt stellen. Na de introductie krijg je uitgebreid de tijd om langs de vertegenwoordigers van de verschillende affiliaties te gaan. Vertegenwoordigers uit Deventer, Enschede, Almelo, Emmen, Zwolle, Leeuwarden en zelfs Curaçao zijn aanwezig om presentaties te houden en vragen te beantwoorden. Een avond dus die je niet kunt missen voordat je in je derde blok je keuzes voor M2 bepaalt. Houd de website en Facebook in de gaten voor de datum van de eerstvolgende affiliatieavond!

Borrels, feesten en activiteiten
Elke zes weken organiseert de MR1 de co-borrel. Aan het einde van je KTC-blok of co-schap nodigen wij je uit om samen met ons een biertje te drinken in ‘t Uurwerkertje. We beginnen lekker vroeg zodat je direct na je toets of co-schap aan je weekend kunt beginnen. Steeds vaker organiseren we de borrel in samenwerking met de Martini co-raad en met de Assen co-raad. Ook verzorgen we halfjaarlijks de MR1 Pubquiz. Houd de website en Facebook in de gaten voor de datum van de eerstvolgende co-borrel, pubquiz of andere Masterraad activiteit!

Contact
De Masterraad jaar 1 zet zich in voor alle co-assistenten in de masterfase, dus heb je vragen of opmerkingen, dan kun je ons altijd persoonlijk benaderen of mailen: masterraad@panacea.nl. Houd voor alle informatie, promo en foto's onze Facebook in de gaten en like ons via de Facebookpagina.