Co-raad Assen

Voorzitter – Lilian Mennink
Secretatis – Thialda Harkema
Penningmeester – Noa Ponds
Onderwijs – Marjolein Hoekstra
Onderwijs – Rianne Brouwer
Sfeerbeheer – Fardau Lettinga


Beste studenten,

De Co-raad Assen bestaat sinds er vanaf studiejaar 2014-2015 een groep van 40 coassistenten gedurende het hele M1-jaar coschappen lopen in Assen. Zes co's zijn uitgekozen om deze nieuwe Co-raad op te zetten en er ook in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen een fantastisch jaar van te maken! 

Onze groep van 40 co's rouleert tussen het Klinisch trainingscentrum (KTC) en het ziekenhuis waardoor we telkens slechts met 20 co's tegelijk in het ziekenhuis zitten. Dit betekent vaak dat je de enige co op de jouw afdeling bent en dat je de kans krijgt om veel patiënten te zien. Een ander leuk voordeel is dat je elkaar door de kleine groep goed leert kennen en makkelijk gezellige dingen af kunt spreken. We zijn een hechte groep en wij als Co-raad Assen zetten ons in om er met zijn allen naast een leerzaam, vooral ook een gezellig en geslaagd juco-jaar van te maken! 

Onze taken als Co-raad kunnen onderverdeeld worden in onderwijs en gezelligheid. Natuurlijk maken we, zoals ook de andere co-raden, een jaarboek en organiseren we een spectaculaire Co-outdag. We zullen komend jaar verschillende borrels en cursussen organiseren (soms in samenwerking met Martini). Ook organiseert onze Co-raad dit jaar een Thorax-cursus en de WZA-arts-van-het-jaar verkiezing! Voor al deze activiteiten is natuurlijk geld nodig en zijn we druk op zoek naar sponsoren. 

Onder onze taken valt ook de onderwijsevaluatie. Mogelijke verbeterpunten in het onderwijs worden door onze directe evaluaties na elk coschap snel opgespoord en besproken. Mede doordat het WZA een relatief klein ziekenhuis is en we nauwe contacten onderhouden met de (onderwijs)artsen en coördinatoren, kunnen deze dingen goed aangepakt worden. We zien snel resultaten van onze ideeën en dat is erg pittig.

Heb je vragen, opmerkingen, klachten, leuke verhalen (voor bijvoorbeeld het jaarboek) of ideeën over onderwijs en gezelligheid, vertel het ons of stuur een e-mail naar coraadassen@gmail.com.

Ben je nog niet begonnen aan M1, begin je in september of oktober met coschappen en ben je benieuwd hoe het is om in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen coschappen te lopen? Ook hiervoor mag je ons natuurlijk aanspreken of mailen! 

Liefs, Co-raad Assen 2017-2018