ProMed

Progressief Medicijnen (ProMed) is het overkoepelende belangenbehartigingsorgaan van geneeskundestudenten van de Rijksuniversiteit Groningen waarbinnen studenten van verschillende onderwijscommissies overleg plegen. Binnen ProMed zijn studenten vertegenwoordigd vanuit ondere andere: de Opleidingscommissie, het bestuur van Panacea, de Onderwijs- & Onderzoeksraad, de Examencommissie, IFMSA, de Masterraad, de Raad van Bestuur van het UMCG en de Universiteitsraad.


ProMed verkondigt de mening van de student en speelt zo een belangrijke rol in het handhaven en verbeteren van kwaliteit van het medisch onderwijs. Daarnaast bezoekt ProMed verschillende vergaderingen, zoals die van het IMS (Interfacultair Medisch Studenten Overleg) en worden er verscheidene congressen bezocht, onder andere het IMS-congres in oktober en het NVMO-congres (Nederlandse Vereninging Medisch Onderwijs) in november. Op deze manier blijft ProMed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van medisch onderwijs.

Echter houdt ProMed zich niet alleen bezig met vergaderen en congresbezoeken. Wij organiseren ook leuke en leerzame onderwijsgerelateerde activiteiten! Samen met ProDent (Tandheelkunde) en ProMove (Bewegingswetenschappen) organiseert ProMed de Pro-activiteit. Verder organiseert ProMed een diner voor studenten en personeel, een pubquiz samen met Panacea en andere leuke en leerzame activiteiten!

ProMed zet zich dus in voor iedere geneeskundestudent! Heb je een vraag, een opmerking of wil je een keer mee kijken? Stuur een mailtje naar promed@umcg.nl. Houd voor vacatures, je studentmail en de ProMed website en Facebookpagina, Instagrampagina en LinkedInpagina in de gaten.

IMG_0996.jpg