ProMed

Progressief Medicijnen (ProMed) is het overkoepelende belangenbehartigingsorgaan van geneeskundestudenten van de Rijksuniversiteit Groningen waarbinnen studenten van verschillende onderwijscommissies overleg plegen. Binnen ProMed zijn studenten vertegenwoordigd vanuit ondere andere: de Opleidingscommissie, het bestuur van Panacea, de Onderwijs- & Onderzoeksraad, de Examencommissie, IFMSA, de Masterraad, de Raad van Bestuur van het UMCG en de Universiteitsraad.


ProMed verkondigt de mening van de student en speelt zo een belangrijke rol in het handhaven en verbeteren van kwaliteit van het medisch onderwijs. Naast vergaderingen bezoekt ProMed verschillende vergaderingen, zoals die van het LMSO (Landelijk Medisch Studenten Overleg) en het LOCA (Landelijk Overleg CoAssistenten) en worden er verscheidene congressen bezocht, onder ander die van het NVMO (Nederlandse Vereninging Medisch Onderwijs) in november en het LMSO-congres in oktober. Op deze manier blijft ProMed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van medisch onderwijs.

Echter houdt ProMed zich niet alleen bezig met vergaderen en congresbezoeken. Wij organiseren ook leuke en leerzame onderwijsgerelateerde activiteiten! Samen met ProDent (Tandheelkunde) en ProMove (Bewegingswetenschappen) organiseert ProMed de Pro-activiteit. Deze zal plaatsvinden op 19 september 2016. Verder organiseert ProMed een diner voor studenten en personeel, een pubquiz en andere leuke en leerzame activiteiten!

ProMed zet zich dus in voor iedere geneeskundestudent! Heb je een vraag, een opmerking of wil je een keer mee kijken? Stuur een mailtje naar promed@umcg.nl. Voor vacatures, houd je studentmail en de ProMed website en Facebookpagina in de gaten.

IMG_0996.jpg