Gezocht: Drie pilot project studenten afdeling Kindergeneeskunde 

Bedrijf
Universitair Medisch Centrum Groningen
Type
Stage- en onderzoeksplaatsen
Locatie
Groningen
Branche / Vakgebied
Studenten
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
https://oorno.nl/ziekenhuis/umcg/

Omschrijving

Gezocht: Drie pilot project studenten afdeling Kindergeneeskunde 

Ben jij geïnteresseerd in kindergeneeskunde en lijkt het je leuk om je een aantal maanden te oriënteren in de onderzoekswereld? Wellicht past dit onderzoeksproject bij jou!  

Achtergrond 
Tegenwoordig worden er onderzoeksagenda’s opgezet met 10 onderzoeksprioriteiten waar de komende jaren onderzoek naar gedaan moet worden volgens patiënten, artsen en onderzoekers. Het doel van dit onderzoek is om na te gaan of een aantal van deze onderzoeksprioriteiten ondertussen al beantwoord zijn en of het wellicht tijd is om nieuwe prioriteiten op te stellen of de agenda opnieuw te promoten. Er zullen 4 onderzoeksagenda’s worden uitgekozen waar literatuuronderzoek naar gedaan moet worden. Denk aan onderwerpen binnen de kindergeneeskunde zoals: kanker, niertransplantatie, diabetes en IBD (onderwerpen zijn onder voorbehoud).   

Onderzoeksteam 
Als pilot project student ben je onderdeel van een onderzoeksteam binnen de kindergeneeskunde en ethiek. Het team bestaat uit Eduard Verhagen (hoofd kindergeneeskunde) Els Maeckelberghe (ethicus), Malou Luchtenberg (ANIOS-kindergeneeskunde) en Laura Postma (MD/PhD student).  

Wat ga je doen? 
Als student is het de bedoeling dat je één van de onderzoeksagenda’s op je neemt en uitzoekt d.m.v. impact onderzoek of de agenda’s impact hebben gehad. Denk hierbij aan: wordt er in de media over de onderzoeksprioriteiten geschreven? Ontstaan er nieuwe samenwerkingen, zijn er nieuwe publicaties verschenen naar aanleiding van de agenda, worden er congressen georganiseerd over het onderwerp etc. Het is de bedoeling dat het project in september/oktober 2022 van start gaat. Met dit project heb je de mogelijkheid tot uitbreiding naar een stage wetenschap! Voor meer informatie over een pilot project: https://jsmgroningen.nl/junior-scientific-masterclass/2145_pilot-project 

Startdatum 
Het streven is om de aanvraag voor dit project vanaf september 2022 te starten, om zo de JSM-deadline van 1 november te halen. Eerder starten is uiteraard ook mogelijk.

Contact 
Mocht je meer informatie over dit project willen, stuur mij gerust een bericht (0627241391) of mail (l.postma@umcg.nl) dan kunnen we binnenkort met elkaar kennismaken en wellicht in september samen het pilot project starten! Ik ben laagdrempelig te bereiken en je kan me gewoon ‘je’ noemen!