Masterraad Symposium: Zorg(en) van de Toekomst!

** This activity will be held in Dutch **

Op vrijdag 28 mei is het zo ver: hét symposium voor studenten over en voor Zorg(en) van de Toekomst. Deze dag zal in het teken staan van de toekomst! Wat kunnen wij als medische studenten verwachten, wat zal onze rol zijn en wat zijn innovaties waar wij in de toekomst mee te maken gaan krijgen? We zullen de dag starten met twee plenaire sessies waarna er op inschrijving gekozen kan worden voor verschillende kleinschalige, interactieve en bovendien leerzame workshops! Het symposium is gericht aan elke student die interesse heeft in de Zorg(en) van de Toekomst, dus wacht dan ook niet langer en schrijf je nu in! Het Symposium duurt van 13.00 tot 18.00.

Je kunt kiezen uit één van de volgende drie workshops:

Dr. Sebo Withoff - Organ-on-chip/microbioom

  • Organ-on-Chip; Als onderdeel van het Netherlands Organ-on-Chip Initiative (NOCI), een nationaal consortium dat werkt aan de ontwikkeling en toepassing van Organ-on-Chip-technologie in biomedisch onderzoek. De Organ-on-Chip technologie bootst menselijke cellen na en biedt kansen om medicijnen te testen en ziekten in kaart te brengen. Kijk hier voor meer informatie
     

Project MARCH Delt - Exoskelet

  •  Het exoskelet is een harnas dat bestaat uit ‘robotbenen’, sensoren en een accu- en computerpakket. Door opdrachten te geven kunnen mensen met een dwarslaesie die daar nooit van hadden durven te dromen weer uit hun rolstoel opstaan en lopen. Kijk hier voor meer informatie. 
     

Quirijn de Geus - Medical Drone

  • Medische drone, dat is nou echt de toekomst! De drone is nu nog leeg, maar de deelnemers willen kijken of het onbemande toestel in de toekomst kan worden gebruikt om bijvoorbeeld bloed, medicijnen en monsters snel op de bestemming te krijgen. Vervoer door de lucht is sneller, schoner en veiliger dan over de weg. Kijk hier voor meer informatie.