Masterraad Symposium 'Extraordinary Jobs'

Op vrijdag 6 mei gaat het jaarlijkse Masterraad Symposium plaatsvinden, met als thema Extraordinary Jobs, ‘wat als je niet in het ziekenhuis wilt werken?’
Ben jij benieuwd naar wat het inhoudt om buiten de muren van het ziekenhuis te werken?  En ben jij benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van artsen waarom ze deze specialismen hebben gekozen? Dan is dit hét symposium waar je bij moet zijn! 

De locatie van het symposium is het UMCG. Hier zullen verschillende sprekers vertellen over hun specialisme. Tijdens de workshops kan je in een kleiner groepje naar specifieke sprekers toe en met hen in gesprek over hun werk! 

De kosten voor het symposium zijn €7,50, waar de lunch bij in zit. De inschrijvingen zijn open tot donderdag 12u en er is een limiet van 100 deelnemers dus wees er snel bij! 

Het is een geldige reden om een middag vrij van coschappen te krijgen, dus overleg dit met je begeleider! 

Het belooft een mooie dag te worden; wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in!

Groetjes en hopelijk tot dan,
De Masterraad jaar 1

Wat: Masterraad Symposium Extraordinary Jobs
Waar: UMCG
Wanneer: vrijdag 6 mei 12:00-17:00 (met aansluitend een borrel)
Kosten: €7,50 (incl. lunch en borrel!)

Sprekers

Janniko Georgiadis, Anatoom
Bij werkzaam zijn als arts denk niet iedereen gelijk aan het werk als anatoom. Toch is de anatomie een van de bouwstenen van de Geneeskundeopleiding en het wezen als arts. Het is dan ook uitermate belangrijk dat ook artsen werkzaam zijn op het gebied van anatomie. Janniko Georgiadis zal vertellen over zijn loopbaan en zijn visie op artsen binnen de anatomie. 

Ton Tiebosch, Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis en Patholoog
In je M2 zou je je een week mee kunnen lopen bij het raad van bestuur van het desbetreffende ziekenhuis, maar wat houdt het eigenlijk precies in? Dr. Tiebosch was vanaf 2001 patholoog in het Martini Ziekenhuis en tot 2022 hoofd van de RVE Pathologie. Sinds 2016 is hij lid van het raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis, met o.a. de portefeuilles Kwaliteit, Innovatie, en het zorgprocesmanagement (Excellente basiszorg en Expertisecentra). Tijdens het symposium zal hij hier meer over vertellen en kunnen jullie al je vragen kwijt.

George Maat, Forensisch Anatoom
George J.R. Maat studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en behaalde in 1973 zijn artsexamen. Na zijn promotie in 1974 was hij als anatoom werkzaam aan universiteiten in binnen- en buitenland. Zijn onderzoeksterrein is de forensische en archeologische antropologie. Hij was veelvuldig betrokken bij de identificatie van slachtoffers van rampen over de hele wereld.

Workshops

Ronde 1

Sportgeneeskunde: clubarts bij FC Groningen - Pamela Schendelaar 
Een sportarts is een medisch specialist die gespecialiseerd is in aandoeningen en klachten van het houdings- en bewegingsapparaat én gespecialiseerd is in inspanningsdiagnostiek, ofwel aandoeningen waar verminderde conditie een rol speelt. Pamela Schendelaar is sportarts bij FC Groningen. 

Militaire Geneeskunde - Maaike Tamminga
Waar onze militairen ook actief zijn, ze moeten kunnen rekenen op de beste medische zorg. In bijzondere gevallen dragen we ook zorg voor civiel gewonden en zieken in missiegebieden (of in ons eigen land). Daarom bouwen we indien nodig een volledig uitgerust ziekenhuis compleet met operatiekamers in gebieden waar nog niet eens stromend water is. 

Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde - Janneke Krommendijk
De artsen in opleiding tot AIGT worden opgeleid tot generalistisch werkende artsen die wereldwijd inzetbaar zijn. Ook in Nederland heeft de Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde/AIGT een belangrijke positie, met het oog op globalisering en toenemende mobiliteit in onze wereld en maatschappij.

Jeugdarts bij de GGD - Danny Voortman 
Als jeugdarts speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Je richt je op het kind als individu en de ouders. Je werkt hierbij bijvoorbeeld samen met verloskundigen, kinderdagverblijven, scholen en welzijnsorganisaties, huisartsen en gemeenten. Met elkaar vinden we het belangrijk dat elk kind gezond kan opgroeien.

Ronde 2

Arts in het onderwijs - Amarens Roman & Annie Merkus
Misschien zijn jullie hen al eens tegengekomen in het KTC of tijdens de MCV lessen in de bachelor. Amarens en Annie zijn namelijk beide arts, niet in het ziekenhuis, maar ernaast op de faculteit. Ze komen ons vertellen over hoe ze artsen in het onderwijs zijn geworden en hoe het is om aan de andere kant van de tafel te staan. 

Arts bij Corparis: Bedrijfsarts en Specialist Ouderengeneeskunde
Werken bij Corparis betekent vrijheid en de mogelijkheden krijgen om te groeien. Door uitdagende en afwisselende werkplekken ontdek je welke specialisatie bij je past. Wij werken samen met de beste zorginstellingen door heel Nederland. We bieden trainingen waarin persoonlijke ontwikkeling en inhoud centraal staan. Ontdek wie je bent als arts én als mens. In deze workshop maak je onder andere kennis met het werken in de Ouderengeneeskunde en de Bedrijfsgeneeskunde. We helpen jou bewust te worden van jouw eigen talenten en hoe je deze tijdens je coschappen al kan ontdekken. Dit geeft jou richting voor je loopbaan. De specialisten van Corparis helpen je hier graag bij.

Arts voor Verstandelijk Gehandicapten - Titia Visser 
Als arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) ben je gericht op het bewaken en bevorderen van de gezondheidstoestand van mensen met een verstandelijke beperking. Deze doelgroep heeft meer en andere gezondheidsproblematiek dan mensen in de algemene populatie. Daardoor richt je je aandacht op een breed terrein van de geneeskunde. 

Jeugdpsychiater bij Jeugd GGZ-instelling Accare - Betsy Kool 
Wij zijn Accare en vinden dat ieder kind het recht heeft om mee te doen; thuis, op school en met vrienden. Als meedoen even niet lukt, helpen we zoeken naar een oplossing op maat. En als het nodig is doen we dat samen met anderen. Wij zijn het noordoostelijk ontwikkelplatform voor de specialistische jeugdhulp.

Verslavingsarts - Jack Guit 
Iemand die verslaafd is heeft vaak heel veel problemen op verschillende levensgebieden. De verslavingsarts is op de eerste plaats kundig op het vlak van het complexe ontstaan en verloop van een verslaving en de behandelmethodes daarvoor. Maar de verslavingsarts heeft ook kennis van somatische complicaties van intoxicaties, detoxificaties en het chronische gebruik van middelen.