Arts assistent (ANIOS) IC

Bedrijf
Ziekenhuisgroep Twente
Type
Vacatures
Locatie
Almelo
Branche / Vakgebied
Artsen
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

Arts assistent (ANIOS) IC

Wij zoeken een gedreven, enthousiaste en collegiale Arts assistent (ANIOS) intensive care.

ZGT heeft een topklinische ambitie en draagt bij aan betere zorg door continue te werken aan verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Op ziekenhuislocatie Almelo en Hengelo werken artsen in opleiding tot specialist (AIOS) en artsen niet in opleiding tot specialist (ANIOS). Coassistenten kunnen in ZGT terecht voor zowel hun M2 als hun M3 stages. In de regio Noordoost-Nederland is ZGT een van de zogenoemde ‘teaching hospitals'. ZGT werkt samen met het Universitair Centrum in Groningen (UMCG). Samen met het UMCG biedt ZGT de medische opleidingen: Anesthesiologie, Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT), Heelkunde, Huisarts In Opleiding (HAIO), Interne geneeskunde, Klinische chemie, Klinische fysica, Psychiatrie, Psychologie, Radiologie, Reumatologie, Revalidatiegeneeskunde, Urologie en Ziekenhuisapotheker.

De ANIOS functie binnen ZGT is een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waarbij werken in teamverband centraal staat. Uit ervaring blijkt dat een aanstelling als ANIOS binnen ZGT een uitstekende opstap is voor diverse bovengenoemde opleidingen.

Jouw werkomgeving en functie
Als arts assistent IC ben je samen met de aanwezige intensivisten verantwoordelijk voor de totale medische zorg van patiënten op de IC. Daarnaast voer je, samen met je supervisor, spoedinterventies uit (SIT) als consulent voor ernstig zieke patiënten op de afdelingen en de SEH. Als ANIOS IC werk je in dag-, avond- en nachtdiensten. Je maakt deel uit van het reanimatieteam. Je werkt onder laagdrempelige, goed georganiseerde supervisie. Omdat intensivisten 24/7 in huis zijn is goede begeleiding ook tijdens diensten gegarandeerd. Het is een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving, waarbij werken in teamverband centraal staat. Er bestaan nauwe banden tussen de vakgroep IC en andere opleidingscentra. Uit ervaring blijkt een aanstelling op onze IC een uitstekende opstap te zijn voor diverse vervolgopleidingen, in het ziekenhuis of daarbuiten. Je bent werkzaam op een moderne level 2, intensive-care afdeling, met 12-16 bedden operationeel, waar volwassen patiënten multidisciplinair worden behandeld. De medische zorg wordt verleend door een team van intensivisten, arts-assistenten, physician-assistants (PA) en gespecialiseerde IC verpleegkundigen.

Wij verlenen zorg volgens de landelijk bekende richtlijnen en hebben ruime behandeling ervaringen op het gebied van moderne IC-therapieën, diverse technieken en interventies. We bieden je een uitdagende werkomgeving waarin je verantwoordelijkheid kunt nemen en je de ruimte krijgt voor het ontwikkelen van jouw competenties, technieken en diverse andere vaardigheden. Bijvoorbeeld het maken van point-of-care echo’s, plaatsen van centrale lijnen en begeleiding van intern transport van beademde patiënten. Daarnaast wordt er een mentor aangewezen om je ontwikkeling en gestelde doelen te evalueren.

Wij bieden
Wij bieden je een fulltime dienstverband per juni van 38 uur per week voor de duur van maximaal 2 jaar. Het salaris is conform FWG 65 van de CAO Ziekenhuizen. Ook bieden we je een aantrekkelijke verhuiskostenregeling indien je verhuist naar het door ZGT aangewezen woongebied. De cursussen FCCS, SBMS en ECG worden vergoed.

Overige informatie
Wij hebben deze vacature geplaatst op 13 mei 2022. Wil je meer weten, neem dan contact op met Bastiaan Wittekamp, intensivist, 088 708 3592 of met dienstdoend intensivist (tijdens middaguren), of met Elizabeth Acar, manager bureau arts-assistenten, 088 708 3671.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in overleg.
Zie ook de link op onze website